13 Mart 2013 Çarşamba

Mim #6 - Makyaj Koleksiyonum ve Duzenlenmesi

Sevgili blog,
Bugunlerde hava İzmirde muhtesem. Umarim su an bu yaziyi okuyan herkesin penceresinden iceri gunes suzuluyodur :)

Bu guzel gunde gecen hafta mimlendigim bir konu hakkinda yazmak istedim. Beni mimleyen Makyaj Manya'ya cok tesekkurler :)  
Baskalarinin makyaj malzemelerini, cilt bakim urunlerini ve parfumlerini nasil duzenlediklerini hep cok merak etmisimdir, Youtube'da bol bol bu tur videolari izlerim. Aslinda mim sadece makyaj malzemelerini kapsasa da ben olayi bir tik yukariya goturerek cilt bakim urunlerimin ve parfumlerimin de duzenlerini sizler icin fotografladim. Simdi bu mim vesilesiyle sizler de benim duzenime tanik olacaksiniz. Umarim begenirsiniz :) 






Ta ta ta taaam.
Benim makyaj masam iste bu. Bu masayi ve sandalyesini İkea'dan almistim. İsikli aynam ise Watsonstan alinma.


Makyaj malzemelerimi ise yukarda gordugunuz iki adet besli akrilik cekmecede sakliyorum. Bu cekmeceleri Muji'den internetten uzerinden siparis vermistim. İncelemek isteyenler icin internet sitesi muji.com.tr. Akrilik cekmece fikri bence muhtesem cunku her istedigimi daha cekmeceyi acmadan goruyorum. Bu arada cekmecelerdeki tum urunleri acip tek tek gostermek zor olur diye boyle ufak ufak acip toplu cekmeyi tercih ettim. Yoksa cekmeceler kucuk degil arkalarinda da bir seyler var. Fircalarimi ise gordugunuz gibi muhafaza ediyorum. Onun onunde de goz ve dudak kalemlerim var. Kullandigim makyaj sungeri ise herseyden ayri bir kabin icinde duruyor. Soldaki cekmecenin en ustunde duran yesil kutunun icinde lip balmlarim bulunuyor, arkasinda ise Balm Jovi paletim. Digerinin ustunde ise cekmecelere sigmayan bir kac parca sey var.


Arkada gordugunuz akrilik teshir standi da Muji'den alinma. Altinda hicbir yere sigmayan buyuk Tarte paletim ve baska bir Tarte paleti daha var. Ustunde ise yine bir buyuk Tarte paleti, Nude Tude ve Too Faced'in bir paleti bulunuyor. Kisacasi bu standi paletlerimi duzenleyebilmek icin almistim :) 
Onunde gunluk makyajimda surekli kullandigim malzemeleri sakliyorum. Yuz bazi, fondoten, likit eyeliner, aydinlatici gibi.. 
Canakkeleden coook eskiden aldigim notluk ise su an gunluk kullandigim lip balmlarimi tutmaya yariyor, birde kalem koyulan yerine cimbizim cuk diye oturunca pek bi sevinmistim :) 



Cilt bakim urunlerim ustte gordugunuz gibi banyoda, hasir bir sepetin icinde duruyor. Boylece hem fazla dokuntu olmuyor banyoda hemde aradigim hersey hemen elimin altinda oluyor. Fircalarimin bir kismi ise yikandi ve kurumaya birakildi. 
Alttaki resimde ise sifonyerimin ustunde bulunan parfumlerimi goruyorsunuz. Vucut spreyi manyagi oldugumu soylemistim degil mi :) Hergune farkli koku yakistirdigim icin cesit cesit kokulara sahip olmayi seviyorum. Onun yanindaki yesil beyaz cizgili kapta ise ojelerimi sakliyorum. Cok pratik olmasa da en azindan fazla yer kaplamiyorlar. 

Benim makyaj malzemelerim, cilt bakim urunlerim ve parfumlerimi duzenleyisim bu sekildeydi. Biraz duzen manyagiyim, hersey yerli yerinde olmali hep.  
Siz de benim kadar takintili misiniz?

Mimledigim yani duzenlerini gormek icin can attigim kisiler: 



Sevgiler
Aslis



10 yorum:

  1. Canım bayıldım makyaj ürünlerine de düzenlemesine de! benim düzenlemem seninkinin yanında bir hiç kalır ama ben de yapmaya çalışacağım öperim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim tatlim benim :) Eminim seninki de muhtesemdir. Heyecanla bekliyorum valla yaziyi !!! :)

      Sil
  2. Süper bir düzeniniz var, içlerinde merak ettiğim çok ürün gördüm buarada:)
    bende aynı mimi yapmıştım bugün, görmek istersen beklerim:)

    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederiiim :) Hemen bakiyorum sizin yaziniza da.

      Sil
  3. Make UP Dilara Kaya facebook adresim eklerseniz sevinirim.. izmirde makyozluk yapiyorum onerilerimive merak ettiklerinizi paylasabilirim.

    YanıtlaSil
  4. uzun zamandır makyaj malzemelerimi düzenleyecek böyle çekmeceler arıyordum ama bir tek ikeada olduğunu öğrenmiştim ee bulunduğum şehirde de ikea olmadığı için hep erteliyordum sayenizde bende makyaj malzemelerimi düzenleyeceğim çok sağolun :)ayrıca düzeninize bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardimci olabildisem ne mutlu bana :) Cok tesekkur ederim.

      Sil
  5. Sitesinde baktım ama beşli olanı yok..Acaba bulamıyor muyum? ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yorumunuzu görünce bende baktım ve bulamadım beşli çekmeceleri. Belki de bir süre durdurmuşlardır üretimi ya da internet satışını. Onlara bir mail atarsanız size açıklayabilirler.

      Sil
  6. Bende uzun süredir makyaj malzemelerim için güzel bir organizer arıyorum-Muji'ninkileri gördüm ve çok beğendim.Ayrıca fiyatları da abartılı değil fakat bir Hevesle siteye girdim bir baktım 'Bakımda' yazıyor.Biraz üzüldüm ama neyse bekleyeceğiz artık 😂

    YanıtlaSil