20 Aralık 2012 Perşembe

Mim #2

Bugunun ikinci yazisi bir mim yazisi olacak. Sanirim iki gun once Koyu Kirmizi tarafindan mimlendim, maalesef ancak bugun yazmaya firsat bulabildim. Beni mimledigi icin cok tesekkur ediyor ve onun guzeller guzeli bloguna bakmanizi tavsiye ediyorum.
Bu mimin makyajla ya da bakimla hic mi hic ilgisi yok, daha kisisel bir mim. Simdi bakalim sorular ve benim verdigim cevaplar neymis :)




1. Mantigin mi yoksa duygularin mi on plandadir?
Oncelikle sunu soylemeliyim ki ben bir terazi burcuyum. Dakikam dakikami tutmaz. Bazen salya sumuk duygusal olurken bir anda degisip tas kalpli ve soguk olabiliyorum. Genel anlamda bir cevap vermem gerekirse benim icin mantigim hep on planda olmustur. Duygularima kapilip mantiksiz davrandigim cok nadirdir. Buyuk konusmak istemem ama mantigin olmadigi bir yasam tarzini benimsemem neredeyse imkansiz. Bugune kadar sansim yaver gitti ve mantigim dogrultusunda verdigim kararlar hep duygusal yaniminda onay verdigi seylerdi. Ozetle mantiksiz bir sey beni her ne kadar mutlu etse de sonradan icim icimi kemirecegi icin yapmamaya gayret ederim.

2. İnsanlar niye mutlu degiller? Niye gozlerinin onundeki mutluluklari gormuyor ve sukretmesini bilmiyorlar? 
Bu soruya verebilecegim ozel bir cevap oldugunu sanmiyorum. Sanirim en mantikli cevap insanin dogasi bu sekilde oldugu icin olabilir. Yani insan hep daha fazlasini merak etmeye, hep daha fazlasini istemeye programlanmis bir canlidir. Merak etmek ve daha fazlasini istemek genel anlamda guzel seylerdir, sonucta bilgiye giden her yol mubahtir :) Konu mutluluk oldugunda ise yine daha fazlasini istemek isin icine girer ve elindekinin kiymetini bilmeden hep daha fazla daha fazla mantigiyla dusunup kendini uzer. Mutluluk aynada gizlidir aslinda. Kendinizi sevmede gizlidir. Geri kalan her sey bir sekilde cozulur eger insan aynada gordugu kisiyi seviyorsa.

3. Hakli oldugun bir konuda kendini savunur musun? Yoksa susmak adalet mi dersin?
Hakliysam hakkimi alana kadar, ses tellerim yirtilana kadar savunurum hemde. Susmak adalet degildir cunku bence. Susmak hakkinizi yiyen birine verdiginiz oduldur. Haksizsam zaten laf dalisina ya da soz atismalarina girmem. Ama eger hakliysamda hakkimi kimseye yedirmem. Yeri geldiginde yakinlarimin da haklarini korurum. Zaten agzim iyi laf yapar yani karsimdakini kolaylikla bezdirebilirim. Ahh ahh hukuku kazanamadim ya yanarim yanarim ona yanarim :)

4. Tok gozlu musun? Yoksa herseyim olsun diyenlerden misin?
Oncelikle cok sansli oldugumun farkindayim. Guzel bir sehirde, iyi kosullarda, muhtesem bir anneyle, dunyalar tatlisi bir sevgiliyle, istedigim okulda okuyorum. O yuzden su an bulundugum yerden cok ama cok mutluyum. Kendi kapasitemi bildigim icin ileriye donuk planlarimi bu yonde yapiyorum, hayatin bana neler sunabilecegini tek tek planliyorum. Tum senaryolar hosuma gidiyor, iclerinden secmekte zorlaniyorum. Bunlari goz onunde bulundurursak kendi basima yapabilecegim her seyi basarmak istiyorum. Bu anlamda tok gozluyum sanirim, bir miras ya da zengin koca istemiyorum. Cok seyim olacaksa da bu kendi kendime basardigim seyler olsun istiyorum. Yani ozetle kendi basima basardigim her seyim olsun istiyorum :)

Evet belki benden boyle cevaplar beklemiyordunuz. Ama sanirim bu mimin asil amaci kozmetikten baska seyler hakkinda neler dusundugumuzu anlatmakti. Ben politik cevaplar vermek yerine gercekten ne dusunuyorsam yazmayi tercih ettim. Umarim kimse beni yanlis anlamaz ama ben boyle bir insanim. Biraz mesafeliyim yani hayata karsi, garanticilerdenim :) 

Bende bu mimi Cadi'nin Kozmetik Kazanina ve Suslu Gunlugume gonderiyorum.


Sevgiler
Aslis









6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım çok güzel bir yazı olmuş =)

    YanıtlaSil
  2. Oy canim sinav haftasi diye bloglari bile oKuyamadim cok tesekkur ediyorum :):):) yapicam umarim bugunn:)

    YanıtlaSil
  3. Heeey Teraziburcu ya,bunu konuştuysak da hatırlayamamışım.Ben de teraziyim dengesizim,denge ararım hep işte bilirsin..Bir yerlerde bir şey var diyordum 'kanka' ehehehe:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burclara sira gelemedi bi turlu tatlim, konusmamistik bunu bende bilmiyodum terazi oldugunu. Ama iste bak iki dengesiz bulduk birbirimizi :))

      Sil