21 Aralık 2012 Cuma

Alisveris Zamani #7

Herkese merhaba. Haftasonu ufak bir kacamak yapip İstanbula bir kac arkadisimi gormeye gittim. İki gunluk bir tatildi ama İzmiri ozlemem icin yetti de artti diyebilirim. Lise bittiginde en yakin arkadasimlarindan cogu baska sehirlerdeki okullari kazandilar, ozellikle İstanbulu tercih eden cok oldu. Ben nedense hic sehir disi universite yazmadim, nereye gidersem gideyim hep ozluyorum İzmiri. Cocukluktan kalma bir aliskanlik belki de ama kendimi en rahat hissettigim yer burasi ne yapayim :) Neyse arkadaslarimin farkli şehirlerde olmasi biraz da avantaj oldu benim icin, her yerde gidecek bir kapim var artik. İstanbulda cok guzel vakit gecirdim. Bir arkadasim Avrupa Yakasinda oturdugu icin Taksim, Nisantasi, Cihangir gibi yerleri gezme firsatim oldu. Diger arkadasimsa Anadolu Yakasinda oturdugu icin Bagdat Caddesi, Caddebostan ve Kozyatagi gibi yerleri gezebildim. Dolu dolu bir haftasonu gecirdim desem yalan olmaz :) 
İstanbula giderken aklimda alisveris yapmak icin tek bir yer vardi ; Bath & Body Works ! İzmirde hala olmamasini anlayamadigim tek marka. Bende haliyle alisveris hakkimi Bath & Body Works'den yana kullandim. Bakalim neler almisim :)



Oncelikle anneme yilbasi icin bu seti aldim. 


Annemin sanirim tum dunyada en cok sevdigi sehir Paristir. Ne zaman yurtdisina cikacak olsak mutlaka ugramak ister. Bu yuzden bende Paris Amour setini almayi uygun buldum anneme. Setin icinde kucuk boy dus jeli, vucut losyonu ve vucut spreyi bulunuyor. Bu setleri yeni yil icin yapmislar ve fiyatlari 39 TL. Birde 99 TL degerinde buyuk boy urunlerin oldugu setlerde var. Bunlardan cok guzel yeni yil hediyesi olur bence.


Ben krem insani olmadigim icin setlere yonelmek yerine en cok sevdigim urunleri almaya karar verdim, vucut spreyleri. 5 al 3 ode indirimini de gorunce kendimi tutamadim acikcasi :) Ayni zamanda 3 al 2 ode indirimi de devam ediyor benden soylemesi. Neyse sol taraftan baslarsak ; (kisa ozel cikarilmis olan seriden elma sekeri kokusu) Winter Candy Apple, Japanese Cherry Blossom, Dark Kiss, Twilight Woods ve Secret Wonderland aldigim vucut spreyleri oldu. En bastaki elma sekeri kokusunun fiyati 14,50 TL digerleri ise 29 TL. Dedigim gibi ben sadece ucunu odedim iki tanesi bedavaya geldi :) Bu kadar fazla almamin nedeni ise bir daha ne zaman İstanbula gidecegimi bilmiyorum ve her seferinde arkadaslarimdan istemek hosuma gitmiyor. Bende hem kislik hem yazlik kokular aldimki tum sene guzelce degisik degisik kullanabileyim. Mesela kisa yakistigini dusundugum kokulardan olan Dark Kiss'i kullaniyorum su an.


Bath & Body Works'e gidip mum almamak olmaz ama degil mi :) En solda gordugunuz buyuk mum olan Frosted Cupcake gecen ay İzmire gelen bir arkadasimin getirdigi mum. Kokusu inanilmaz, yakmaya kiyamiyorum. Buyuk mumlarin fiyati 44 TL bu arada. Ben resimde gordugunuz uc orta boy mumu aldim.


Soldan baslayacak olursak ; Cikolatali Kurabiye Sandivici, Yulaf Ezmeli ve Uzumlu Kurabiye, Kizilcik Ormani. Hepsi birbirinden guzel bu mumlarin insan zar zor seciyor. Mumlarin fiyati ise tanesi 19 TL. Fakat gene bir kampanya yakaladim ve bunlarin ucunu toplam 41 TLye aldim. 


Bath & Body Works'ten aldigim son urunlerde bunlar oldu. Dudak urunlerinde de 3 al 2 ode oldugunu duyunca hemen yukarda gordugunuz  uc urunu aldim. Dudak urunlerinin tanesi 15 TLydi, ben 30 TLye uc tanesini almis oldum. En soldaki 8 saat iyilestirme etkisi oldugunu savunsa da ben kullandigimda 8 saat etki etmek soyle dursun 1 saat sonra dudagimda olmadigini farkettim. Ortadaki erikli ve naneli bir lip balm, en sagdaki ise vanilyali bir lip balm. Vanilyali bir sey almasam tabi ki olmazdi :) En sagda gordugunuz sey ise varligini ogrendigimden beri listemde olan bir sey, 'Pillow Mist'. Yani yastik kokusu. Bath & Body Works'un aromateraphy serisinden cikarmis oldugu bir urun olan bu spreyi yastiginiza ya da carsafiniza sıkıyorsunuz ve bebekler gibi uyuyorsunuz. Uc farkli kokusu olmasina ragmen ben en hafifinin Lavanta ve Vanilya oldugunu dusunerek bunu tercih ettim. Fiyati 29 TL. Bath & Body Works'ten aldiklarim bunlardi. Toplamda 234 TL odedim bu aldiklarim icin, aldigim toplam indirim ise 72 TL tutmus. Bence oldukca karli bir alisveris oldu. Uzun sure yetecektir bu aldiklarim bana. En yakin zamanda İzmire de acilsa da bende her İstanbula gidisimde boyle depolamak zorunda kalmasam keske :)

İstanbula giderken alisveris yapmak istedigim yer BBW'tu o yuzden baska hic bir sey almadim. Sadece ihtiyactan aldigim iki urun oldu, onlari da gostereyim istedim.


Benim kuru dudaklarim İzmirdeki havaya bile zar zor dayanirken birden İstanbuldaki kar sogugu benim dudaklarimi resmen mahvetti. Catladi, kurudu, kanadi. Elimdeki lip balmlar hic bir fayda etmedi resmen. Bende kendimi gordugum ilk Gratis'e attim ve iki adet Blistex aldim. Sadece sagdakini kullandim ama bana yetti. İkisi de catlamis ve kurumus dudaklar icin fakat sagdaki gecici bir sure de olsa rahatlama hissi veriyor. İhtiyacim olan sey de buydu ve tamamen iyilestirmese de kurulugu ve acimi yatistirdi. Soldaki Med Plus ise ara ara kullandigim ve sevdigim cok mentollu bir lip balmdir. Yanimda bulunmasi icin ondan da aldim. Fakat fiyatlarini maalesef hatirlamiyorum.

Eveeet. Bir İstanbul yolcugu da boyle gecti. Bogaz Koprusunu her gun gorebilen insanlar cok sanslisiniz! Vapura İzmirde de biniliyor ama Kiz Kulesinin yanindan vapurla gecmek her gun maalesef İzmirlilere nasip olmuyor :( Ama İstanbul'un en cok neyini sevdin diye soracak olursaniz  İzmire donus yolunu sevdim azizim :)))))


Sevgiler
Aslis 










12 yorum:

  1. güle güle kullan bbw'u resmen izmire taşımışsın :)

    keşke dediğin gibi buraya da açılsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Evet zaten İzmirde olsa boyle depolamam gerekmezdi :) Umarim en kisa zamanda acilir..

      Sil
  2. hayırlı olsun canım :) bu soğuklar benimde dudakları çok fena yaptı :() bende deneyeyim bir blistex i :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Bu iki Blistex zaten en iyi tedavi saglayanlar, umarim seninde isine yararlar.

      Sil
  3. güle güle kullan bütün hepsini..

    YanıtlaSil
  4. aldıkların hayırlı olsun bbw bir çok yere açılmalı aslında.Bu arada bol bol alışveriş var da azıcık tanıtım postu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Haklisiniz cok az magazasi var henuz Turkiyede BBW'un. Aldiklarimi hemen gosterip detayli yazilarini biraz kullandiktan sonra yazmaya calisiyorum ama onerinizi dikkate alip bu ara tanitim yazilarina agirlik verecegim :)

      Sil
  5. Ne cok sey almissinn :) guzel gunlerde kullann

    YanıtlaSil
  6. Offf ya şu BBW bir açılsa artık İzmir'e de di miiii :( Son İst. ziyaretimde uğramayı da unutmuştum,artık bu bahar gidişimde mutlaka gireceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kesinlikle !! Neden bizde yok haa neden neden :( En yakin zamanda acilir umarim ya, hasretle bekliyorum. Tatlim ben sanirim bi haftaya gidicem İstanbul'a, sen istediklerini bana yaz ben alir getiririm sana :)

      Sil