21 Aralık 2013 Cumartesi

the Balm Meet Matt(e) Palet

Bana ömrünün sonuna kadar sadece bir palet kullanacaksın deseler bu paleti seçerdim. Neden mi?

(Kendisini aylardır deli gibi kullandığım ve daha önce fotoğraflamadığım için maalesef berbat görünüyor, bu görüntü için çok özür dilerim.)



Bu paleti almadan önce mat farları bu kadar sevdiğimi fark etmemiştim. Onu benim için bir numara yapan üç tane belli başlı sebep var diyebilirim.
İlki çok küçük ve kompakt olması. İkincisi içinde kaşlarım için mükemmel bir renk barındırması. Ve üçüncü olarak içinden çıkan minik fırçanın kaş farımı uygulamak için ideal olması.


Tabi ki bunun dışında içinde harika bir kaş altı aydınlatma rengi, çok güzel bir karıştırma rengi ve bunun dışında bir çok güzel far barındırıyor. Şimdi onlara ve duruşlarına tek tek bakalım.

                              (Soldan başlayarak; Matt Smith, Matt Gallagher, Matt Ramirez)
Matt Smith bir ten rengi, göz kapağının üstünü eşitlemek ya da kaş altını aydınlatmak için ideal.
Matt Gallagher orta tonlu yumuşak bir kahverengi ve geçiş rengi olarak çok başarılı.
Matt Ramirez ise koyu bir kahverengi ve gözün en dış kısmına uygulamak aynı zamanda alt kirpik diplerine geçmek için ideal.


Orta sıranın renkleri ise bu şekilde. Ben Matt Chung'ın dibini gördüm bile. Bu farı en çok tüm göz kapağıma sürüp kalın bir eyelinerla kombinlemeyi seviyorum, farın açık olması eyelinerı daha çok patlatıyor bence.


Matt McDonald bence içinde yanar dönerlik barındıran bir yeşil-haki. 
Matt Horowitz ise koyu bir gece mavisi. Renk çok güzel olmasına rağmen ben neredeyse hiç kullanmadım bunu.


Matt Batali mor-mürdüm bir renk. 
Matt Schilling ise koyu bir su yeşili diyebilirim. Yazın bunu alt kirpik diplerime çokça sürdüm. 


Ve paleti bu kadar sevmemdeki diğer bir sebep Matt Patel. Gördüğünüz gibi onunda dibini görmeye çok yakınım. Bence koyu saçlı ve koyu kaşlı insanların düştüğü en büyük yanılgı kaşlarını kahverengiyle doldurmak, zaten koyu olanı daha da koyulaştırır bu. Onun yerine bu tarz (taupe) boz renkli ürünlerle kaşlarınızı doldurmanız çok daha yumuşak ve doğal bir görünüm kazandıracaktır.


İçinden çıkan bu minik fırçanın açılı olan tarafı ise kaşları doldurmada çok başarılı.
Bir yere giderken sadece bu paleti aldığımda göz ve kaş makyajımı tamamen halletmiş oluyorum. Bu bir nevi benim acil durum paletim diyebilirim. :')

Şimdi gelde bu paleti sevme!






6 yorum:

  1. Merhaba cok yararli bir post olmus ben de tam bu paleti merak ediyordum mat farlari sevdigim icin rica etsem fiyatini hatirliyorsaniz soyleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Yanılmıyorsam indirimsiz fiyatı 74 lira ama bildiğiniz gibi Gratislerde the Balm özel günlerde %50 indirim yapıyor.

      Sil
  2. Bu paletle ilgili son zamanlarda o kadar çok öneri geliyor ki. Senin postunu da okuduktan sonra alınması farz olanlar listesine ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence en başarılı the Balm paleti kesinlikle budur! Umarım sende memnun kalırsın :')

      Sil
  3. Ne kadar sevdigin belli oluyor:) güzel anlatmissin, mat petal süper bir renk

    YanıtlaSil