16 Nisan 2013 Salı

%100 Pure - Strawberry Stick Blush - Stick Allıklar Nasıl Uygulanır?

Merhabalar kızlar. 
Nedir bu stick allıklar? Nasıl uygulanırlar? Renk verirler mi? 
Bugün tüm bu soruların yanıtlarını vermeye çalışıcam sizlere.
Elimdeki tek stick allığı tanıtayım önce size. %100 Pure markasına ait Strawberry isimli pembe bir allık bu. Yaptığım bir internet alışverişinde hediye olarak geldiği için maalesef fiyatını bilmiyorum. Zaten bu allığı nerden bulursunuz nerden alırsınız onu da bilmiyorum. :) Zaten bu sadece bir örnek, elinizdeki herhangi bir markanın stick allığını da kullanabilirsiniz.
Öncelikle allığa yakından bakalım.








Üstünde %100 doğal olduğu yazıyor. İçinde 7.5 gram ürün var. 
Yalnız söylemeden edemeyeceğim kokusu biraz plastik gibi. Çok baskın bir şekilde değil ama az da olsa hissediliyor.
Altından çevirerek açıyorsunuz bu ürünleri.

Şimdi gelelim uygulamasınaaa..
Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk ama en önemli madde ALLIĞI DİREKT YÜZÜNÜZE SÜRMEYİN! Büyük büyük yazdım çünkü bence yapılan en büyük hata bu.  Krem ürünler neyse ama bu tür katı kıvamda stick ürünleri kesinlikle fırça ile uygulamanızı tavsiye ederim. Diğer şekilde tutupta allığı yanağınıza bastırarak renk vermesini sağlamak isterseniz yaptığınız makyaj olduğu gibi kayar. 
Fırçanız yok ise parmaklarınıza sürüp yavaşva yanaklarınıza dokundurun, yeterli olacaktır. Çok sert hareket etmeyin yoksa fondöteninizin yer değiştirmesine neden olursunuz. 
Benim en sevdiğim methodu ise artık hepiniz biliyorsunuz, Real Techniques Stippling Brush benim her türlü krem ürün uygulamada başvurduğum yegane fırçam. Herhangi bir duo-fiber fırça da kullanabilirsiniz tabii ki. Fırçayla da iki şekilde uygulama yapabilirsiniz.


 Birincisi fırçayı stick allığa sürdükten sonra uygulamak, ikincisi ise elinizin üstüne biraz allık sürüp ürünü fırçaya elinizin üstünden alıp uygulamak. Ben ikinci yöntemi tercih ediyorum çünkü böylece fırçam temiz değilse bile allığım kirlenmiyor. Bu tür şeylere krem ve likit ürünlerde daha çok dikkat ediyorum açıkçası.
Renk vermesi ise çok yerinde. Zaten rengi açık ışıltılı bir pembe. 

Evet benim stick allıkları yorumlamam kısaca bu şekildeydi.
Sizin stick allık ya da aydınlatıcı deneyimleriniz neler?


Sevgiler
Aslış

8 yorum:

  1. Rengi guzel gozukuyor ama internet uzerinde bulamadim :) Misshaninkini kullaniyorum bende.

    http://bazenar.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittigidiyor'dan bir kaç şey aldığımda hediye göndermişlerdi bana da, nerden bulunur hiç bilmiyorum maalesef.

      Sil
  2. ben de avonun stick allığını uzun süre kullandm, ama ben direk yüzüme uyguluyordum :D demek ki yanlışmış, birşey daha öğrenmiş oldum sayende... bu arada acemi işi bloguma beklerim, makyajinkimyasi.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş uygulanmasını hep merak ediyodum teşekkür ederim:) Bu arada yeni bloguma ugrarsan cok sevınırım takiptesin :)
    http://suvemakyaj.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten güzel bi bilgilendirme olmuş teşekkür ederim :) Beende henüz yeni blog sahibiyim banada beklerim:) http://hoopbidunya.blogspot.com/

    YanıtlaSil