22 Kasım 2012 Perşembe

MAC - Fırçalar

Herkese merhabalar. Aldığım MAC fırçalardan bahsetmiştim sizlere daha önce. Bunlar benim sahip olduğum ilk MAC fırçalar. Daha önce Eco Tools'un fırçalarını kullanıyordum, onlardan da memnumdum. MAC fırçalar fiyat olarak sanırım en pahalı fırçalar, fakat düzgün kullandığınız takdirde ömür boyu kullanabileceğiniz fırçalar. 
Bugün sizlere elimdeki 5 MAC fırçasını tanıtacağım. Bence bunlar temel fırçalar. Yani Mac fırça almak istiyor ama karar veremiyorsanız sizin için bir fikir oluşturabilirler.
İsterseniz bir toplu fotoğraflarına bakalım ilk önce.





Yukarıdaki fotoğrafta bir adet fondöten fırçası, iki adet far fırçası, bir adet pudra fırçası ve bir adet allık fırçası var.

İlk önce fondöten fırçasıyla başlayalım. Fırça numarası 191. Bildiğimiz eski tip bir fondöten fırçası. Artık çoğu kişi likit fondötenler için MAC 187 kullanmayı tercih ediyor çünkü bir duo fibre fırça MAC 187, yani makyajınızı onunla uyguladığınızda fırçayla uygulanmış değilde bir uzmanın elinden çıkmış gibi görünüyor. Açık konuşmak gerekirse şuan almak istediğim tek fırça 187 :) Fakat hala bu tip bir fırçayla fondöten uyguluyorsanız MAC 191 tam size göre.





Gördüğünüz gibi kare ve düz bir fırça, açılı değil. Her ne kadar bu bir fondöten fırçası da olsa siz bu fırçayla başka işler de yapabilirsiniz. Mesela ben Bobbi Brown krem allığımı aldığımda oradaki bayan bana bu şekilde bir fondöten fırçasıyla uygulamamı söylememişti. Allık dışında diğer krem ürünlerinizi de bu fırçayla uygulayabilirsiniz.

Şimdi far fırçalarına bir bakalım isterseniz. Elimde MAC'ten 2 adet far fırçası var fakat bu fırçalar çok ünlü :)  Bugüne kadar izlediğim her Youtube makyaj videosunda gördüm bu ikisini desem sanırım çok abartmış olmam. MAC 217 ve MAC 239.
MAC 239 kare ve küçük başlı bir far fırçası. Yaptığı tek bir iş var o da farı gözünüzün üzerine sürmek. Ama bu işte o kadar başarılı ki artık bu fırça benim vazgeçilmezim diyebiliriz :)




Ben bu fırçayı gözümün üzerine farın taban rengini sürmek için kullanıyorum, karıştırmak için değil. Fakat istenildiği takdirde yan tutup karıştırma işini de yapabilirsiniz. 
Şimdi de karıştırma fırçasına bakalım. MAC 217. Blending Brush dedikleri bu fırça taban rengi sürülmüş göz kapağına biraz daha koyu bir renkle gölgelendirme ve karıştırma imkanı veriyor. Bu fırça MAC 239 kıyasla oval şekilli bir fırça.




MAC fırçalarım içinde ikinci ve son vazgeçilmezim diyebirim :) Far uygulamasında bence fırçanın etkisi çok büyüktür. Bence bu fırçalar farınızdaki rengi neredeyse tek bir hamleyle göz kapağınıza uygulayabiliyor, yani ürünü tekrar tekrar uygulama zahmetinden kurtarıyor sizi. Düzgün ve kullanımı kolay far fırçaları istiyorsunuz MAC 217 ve MAC 239 sizi çok mutlu edecektir. Ve bu 2 fırçayla neredeyse istediğiniz tüm far uygulamalarını yapabilirsiniz.


Sahip olduğum diğer fırça bir pudra fırçası, MAC 150. Bu büyük pudra fırçasını hem toz hemde preslenmiş pudralarda kullanabiliyoruz. Zaten kocaman olduğu için neredeyse iki-üç sürüşte tüm yüzümüze uygulama yapmış oluyoruz :) MAC fırçalar ahşap saplı, tutması ve kullanımı çok kolay fırçalar. 



Fırça yuvarlak bir şekle sahip. Benim vazgeçilmezim mi? Hayır. Aynı işi aynı güzellikte yapan farklı ve daha uygun fiyatlı fırçalar bence mevcut.
Gelelim sahip olduğum son fırçaya, MAC 129. Bu bir allık fırçası. Tabi allık fırçası olmak için biraz büyük olması nedeniyle istenildiği takdirde pudra fırçası olarak da kullanılabilir. Fırçanın kılları pudra fırçasına göre biraz daha yumuşak ama çokta yumuşak değil. Bu fırçanın da yuvarlak bir şekli var. Ayrıca uygulaması çok kolay. Allığı nereye süreceğini bilemeyen bir insan rahatlıkla bu fırça yardımıyla çok güzel bir şekilde allık sürebilir. Hafif gülümseyip fırçayı elmacık kemiklerinizin üzerine oturtmanız ve saçınıza doğru elmacık kemiğinizi izleyerek çekmeniz yeterli :) 



Peki MAC 129 benim vazgeçilmez fırçam mı? Hayır, pek sayılmaz. Yani kullanması rahat ve allığın rengini vermede başarılı ama dediğin gibi aynı işi yapan daha uygun fiyatlı fırçalar mevcut.
 Son olarak MAC 129 ile MAC 150'yi yanyana görelim.




Gördüğünüz gibi MAC 150 bir pudra fırçası için oldukça büyük :) Fakat ben büyük pudra fırçalarını tercih ettiğim için bunu almıştım.
Elimdeki tüm MAC fırçalar bunlardı. Vazgeçilmezlerim tabi ki far fırçaları. MAC fırçalar genel olarak çok güzel ve kullanışlı fırçalar. Eğer elinizde yoksa ve biraz paraya kıyıp evladiyelik bir ürünüm olsun diyorsanız bence ilk adresiniz MAC olmalı :)



( Adı geçen firmayla hiçbir bağlantım yoktur, ürünler kendi paramla alınmıştır. Fikirler tamamen bana aittir.)



Sevgiler
Aslis







7 yorum:

  1. Gule gule kullan fircalarini. Ben bu yakinlarda Mac 130 ve 109 almak istiyorum. Her an Sigma fircalara kayabilirim. Goz yapima uygun iyi bir blending brush arayisim var. Denemeden almak istemiyorum.
    129 yerine keske 130 u alsaymissin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keske :( Ben bu aldiklarimi Fransa Sephora'dan aldim. Oradaki cogu MUA İngilizce bilmiyordu e maalesef benimde Fransizcam yok. Bir dil karmasi yasadim yani :D Bunlari alirkende cok bi bilgim yoktu duo fibre fircalarla ilgili. Sigma fircalarda benimde gozum var, sensetools sitesinde satisa girmisler. Ayrica ben yeni Real Techniques fircalarima kavustum :D Yakinda onlarla ilgili de bir post hazirlayacagim.

      Sil
  2. Yaaa! Real techniquesleri de istiyorum. Nereden kaca aldin? Cok guzeller di miiii? :)
    Masallah diyeyim baslarina bir is gelmesin, gule gule kullan. Yazisini da cabuk yaz lutfen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugun baska bir blogger arkadasin da aldigini gordum, sanirim o E-Bay den almisti. Ben shoppingmagespell'den aldim. O da bir blogger arkadasimiz, Amerika'da yasiyor ve donem donem Turkiye'ye geldiginde burda olmayan markalari siparis uzerine getirip satiyor. Benimkiler daha 1 hafta once geldi, daha kiyip kullanamadim :) temi temiz fotograflayabilicem yani. Ben iki temel set ve iki tekli firca aldim toplam 250 lira odedim. Siz daha durun asil bir Tarte yazisi da cok yakin. :)))))

      Sil
  3. Yaaa ama 17-18$ yurtdisinda... :(
    Biliyorum Mage'i, ben henuz alisveris yapmadim ama gozum var bazi urunlerinde... Sen baya ceyiz duzmussun, iyi gunlerde kullan.
    Tarte beni fazla cezbetmiyor nedense... Aman bari bi o kusur kalsin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fiyat farki cok :/ Ama E-Bay'den almaya cesaret edemeyince yapacak bir sey kalmadi. Tarte ise benim suan en sevdigim marka diyebilirim, urunleri cok guzel ve acayip kalici. Turkiye'ye gelmesini en cok istedigim urunlerden biri. Evet baya yuklu bir alisveris oldu ama zaten Turkiyeye gelmeden 2-3 ay kadar once siparisi verdim yani para piriktiricek zamanim oldu :)

      Sil